ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF)

 

Általános Szolgáltatási Feltételek („ÁSZF”) tartalmazzák a Varga András EV. (székhely: 7472 Cserénfa, Ady Endre utca 12.), adószám: 52980525-1-34 ), mint szolgáltató (“Szolgáltató”) által üzemeltetett webáruház, fizetési űrlapok és termékek szolgáltatások megrendelésére, használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket.

Kérem, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal. Online szerződéskötéseinket külön felületen biztosítjuk egyes szolgáltatások igénybevételéhez.

Szolgáltató adatai: Varga András EV.

A szolgáltató neve: Varga András Blogja

A szolgáltató székhelye: 7472 Cserénfa, Ady Endre utca 12.

A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: office@varga-andras.hu

Adószáma: 52980525-1-34

Telefonszáma: +36-70-622-99-33

A tárhely-szolgáltató adatai: Magyar Hosting Kft. (székhely: H-1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.; képviseli: Sűdy András;
cégjegyzékszám: 01-09-968314)

Alapvető rendelkezések

1.1. A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szolgáltatás webshopok számára szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

1.2. Hatály, az ÁSZF

1.3. A webshop, mint szerzői jogi mű szerzői jogi védelem alatt áll. A webshop tulajdonosa a feltüntetett termékek, leírások, anyagok kizárólagos tulajdonosa, azok továbbadása és sokszorosítása tilos!.

1.4. Rendelkezésre állás heti 7 napon, 24 órában.

Adatkezelési szabályok

1.5. Adatvédelmi tisztviselő a szolgáltató tulajdonosa. Adatvédelmi nyilatkozatunk nyilvánosan elérhető: https://varga-andras.hu/privacy-policy/

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

1.6. A webshopban, elektronikusan letölthető termékek, megvásárolható fizikai termékek és személyes tanácsadási időpontok, önképzéshez szükséges oktatási felületek, valamint Secret Eyes balesetmegelőzési és közlekedés-támogatási rendszer szolgáltatásai és a Secret Eyes működéséhez szükséges eszközök kerülnek értékesítésre. A szállítási díjakat a megfelelő termékeknél egyesével feltüntetjük, egyebekben ÁFA tartalommal együtt kerülnek az árak meghatározásra..

1.7. A webshopban Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jeleníttet meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

1.8. Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja a Felhasználókat az akció időtartamáról.

1.8.1 A leadott megrendelések fizetési kötelezettséget vonnak maguk után, melyet Felhasználó tudomásul vesz. A kiadott pénzügyi bizonylatokat 8 évig őrizzük meg!

Rendelés menete

1.9. A rendelés menete. A felhasználó a kiválasztott terméket a kosarába helyezi vagy a Landing Page-n az aktuális űrlap kitöltésével jelzi a vásárlási szándékát. A fizetés gombbal bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti a vételárat. Átutalásos fizetési mód választásakor, a Felhasználó díjbekérőt kap, melyen kiegyenlítheti a termék/szolgáltatás árát, melyet megrendelt. Foglalásoknál, a kiegyenlítést követően szolgáltató részletesen egyeztet a vásárló elérhetőségein a vásárlóval.

1.10. Adatbeviteli hibák kijavítására vonatkozó lehetőségek. Hibák esetében a szolgáltató elérhetőségein jelezni kell a pontos problémát.

1.11. Fizetési lehetőségek, szállítási módok leírása. Fizetési módjaink: PayPal, Barion, SimplePay bankkártya elfogadó lehetőségek, illetőleg az átutalásos fizetési mód. Személyes konzultációnál az előre egyeztetetteknek megfelelően történik a szolgáltatás igénybevétele. Elektronikus termékek esetében a jogosultságok létrehozása után válik azonnal hozzáférhetővé a termék 24 órán belül, fizikai terméknél a Magyar Posta Zrt. szállításával házhoz érkezik a termék, melyet a Magyar Posta Zrt. csomagkövetési felületén részletesen megtekinthet a Felhasználó.

PAYPAL-EN TÖRTÉNŐ FIZETÉS:

A fizetések feldolgozásakor az adatok egy részét átadjuk a PayPal-nek, köztük azokat, amelyek szükségesek a fizetés feldolgozásához, mint például a vásárlás végösszege és a számlázási információk.

Részletek a PayPal Adatkezelési tájékoztatójában .

BARION-AL TÖRTÉNŐ FIZETÉS:

A Barion Payment Zrt. egy elektronikus pénzkibocsátó intézmény, melyet a Magyar Nemzeti Bank felügyel. Online fizetéseink egy részét a Barion rendszerén keresztül bonyolítjuk. A Barion rendszere a legnagyobb biztonsági követelményeket elégíti ki az online fizetések területén. A Barion Payment Zrt. biztosítja a termékeink, szolgáltatásaink fizetéséhez a bankkártya elfogadás lehetőségét. A Barion felületén történő fizetési lehetőségnél a bankkártya elfogadás és a Barion egyenleggel történő fizetés is megengedett. A fizetési lehetőséget jól megkülönböztetett és egyértelmű formában jelezzük, melyet a BARION logója jelöl. Az adatkezelési szabályzatuk a logóra kattintva bármikor elérhető!

A fizetés során a jelen tájékoztatóban hivatkozott Adatkezelő nem jut a felhasználók fizetési adataihoz. Azokat a Barion rendszerében a tranzakció lebonyolítása során használja a felhasználó. Adatkezelő semmilyen formában sem ismeri meg a felhasználók bankkártya adatait, és az ahhoz tartozó adatokat.

A Barion esetében az adott szolgáltatás és termék esetében egy Barion Pixel kerül beépítésre. Erről bővebben a Barion honlapján van lehetőség tájékozódni: https://www.barion.com/

A keletkezett adatok egy részét átadjuk a Barion számára, amelyekről bővebben a következő linkeken tájékozódhat:

https://www.barion.com/hu/altalanos-szerzodesi-feltetelek/

https://www.barion.com/hu/adatvedelmi-tajekoztato/ 

https://www.barion.com/hu/suti-tajekoztato/

SIMPLE PAY FELÜLETÉN TÖRTÉNŐ FIZETÉS:

A Simple Pay az OTP Mobil Kft. fejlesztése. Az internetes vásárlás és a mobilvásárlás területén rendelkezik kiterjedt szolgáltatás portfólióval. Termékei Simple márkanév alatt találhatók meg a piacon, jelenleg két fő szolgáltatást nyújtva. 

SimplePay online fizetési megoldások

Online vásárlás során egyre több online kereskedő webáruházában választható bankkártyás fizetési opcióként a SimplePay egyszerű és biztonságos szolgáltatása. Internetes vásárlás során már megszokott módon, a SimplePay felületén fizethetik ki az online megvásárolni kívánt terméket vagy szolgáltatást a vásárlók.

A fizetés folyamata megegyezik a bankok hasonló szolgáltatásainál kínált eljárással: internetes fizetés közben a SimplePay opciót választva, majd a bankkártya adatokat megadva jut el a vásárló a termék vagy szolgáltatás megszerzéséig. A felhasználó kártyabirtokos biztonságát szem előtt tartva a SimplePay folyamatosan figyeli a tranzakciókat, így garantálva a online fizetési folyamat biztonságát.

Online fizetés során a rendelés esetén kért adatok megadását követően a webáruház fizetést előkészítő oldaláról a SimplePay biztonságos fizetőoldalára kerül át a vásárló, ahol a fizetéshez szükséges kártyaadatokat szükséges megadni. A SimplePay fizetőoldal adattartalmáról a kereskedő nem szerez tudomást, mivel az tőle független és védett internetes oldal.

A SimplePay fizetési megoldás használatát is teljesen elkülönítve, a SimplePay logóval és az elfogadható kártyatípusok megjelölésével tesszük elérhetővé a felhasználóknak. Biztosítva ezzel a megfelelő választási alternatívát. A fizetési rendszer alkalmazása bizonyos termékek és szolgáltatások esetében valósul meg, amelyek számunkra biztosítják az elkülöníthetőséget.

Jelen ÁSZF keretein belül a SimplePay fizetési rendszer használatakor az alábbi adattovábbítási nyilatkozat is elfogadásra kerül:

Tudomásul veszem, hogy a(z) Varga András E.V. (7472 Cserénfa, Ady Endre utca 12.) adatkezelő által a(z) sales.varga-andras.hu fizetési webhely felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére.

Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: Név, cím, e-mail cím, valamint azon adatok, amelyeket a SimplePay a banki tranzakció lebonyolításához az adatkezelő bitokában lévő adatok közül megkér.

Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

A Simple Pay szolgáltatásairól a részletes ismeretanyagot a következő linken érhetik el: https://simplepay.hu/vasarloknak/

ÁTUTALÁS

Klasszikus fizetési megoldás, melyet kifejezetten a nagy értékű szolgáltatásaink és szolgáltatás csoportjaink kiszolgálására alkalmazunk. Az átutalás lehetősége kifejezetten a céges vásárlóinknak van fenntartva. A szokásos banki feltételek mellett alkalmazható a felhasználóinknak. Az átutalás fizetési módnál a bekért adattokon kívül semmilyen egyéb adatot nem használunk fel. Fizetési határidők ebben az esetben minden alkalommal 8 napos határidőben működnek, díjbekérő alapján.

1.12. A szolgáltató webáruház köteles az igénybe vevő megrendelésének megérkezését az igénybe vevő felé elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás az igénybe vevő megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül az igénybe vevőhöz nem érkezik meg, az igénybe vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól. megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a szolgáltatóhoz, illetve az igénybe vevőhöz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. A fenti szabályoktól eltérhetnek a felek, a ebben külön erre megállapodást kötöttek.

A megrendelések feldolgozása és teljesítés

1.13. A megrendelések feldolgozása 24 órán belül történik.

1.14. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 8 munkanapon belül. Ha Szolgáltató és Felhasználó a teljesítés időpontjában nem állapodtak meg, Szolgáltató Felhasználó felszólításában meghatározott időpontban vagy időn belül, felszólítás hiányában legkésőbb a megrendelésnek Szolgáltatóhoz való megérkezésétől számított harminc napon belül köteles a szerződés szerinti teljesítésre.

1.15. Ha Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről Felhasználót haladéktalanul tájékoztatni, valamint Felhasználó által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszatéríteni. E kötelezettség teljesítése Szolgáltatót nem mentesíti szerződésszegése egyéb következményei alól.

Elállás joga

1.16. A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

1.17. Az elállási jog gyakorlásának menete: visszaküldött termék esetében a szolgáltató 14 napol belül a termék vételárát a vásárlónak visszaküldi.

Garancia, jótállás

1.18. Termékeinkre 6 hónap garanciát vállalunk. A Secret Eyes balesetmegelőző és közlekedés-támogató rendszer esetében egyes termékek esetében 5 év a garancia. Ezen kiterjesztett garanciákat a termék megrendelésekor Szolgáltató egyértelmű tájékozatást ad Felhasználónak a garancia feltételeiről. Meghibásodás esetén a garancia levélben található szervizek bármelyikében személyesen vagy telefonon tájékoztatják a teendőkről, illetve elérhetőségeink valamelyikén is tájékoztatást nyújtunk. Lásd még: 151/2003. Korm. rendelet. A PTK-féle jótállás, kellékszavatosság, termékszavatosság szabályai.

Panaszkezelés

1.19. A webshop köteles a fogyasztót tájékoztatni a székhelyéről, a panaszügyintézés helyéről mely: 7472 Cserénfa, Ady Endre utca 12. Varga András, a panasz benyújtása kizárólag postai ajánlott levélben történik, melyre a szolgáltató 8 napon belül köteles írásban reagálni.

Vegyes rendelkezések

1.20. Szolgáltató és Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Felhasználó és a Szolgáltató a jelen Szabályzat hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 (azaz harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a Kaposvári Törvényszék kizárólagos illetőségét, még akkor is, ha a vásárló székhelye szerint nem ez a bíróság lenne az illetékes. 1.20-as pontot többszöri elolvasás és értelmezés után kötelező érvényűnek tartja a vásárló magára nézve!

Cserénfa, 2020. 10. hó 22. nap